Nem megfelelő minőség okozta költség - Cost of Poor Quality - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nem megfelelő minőség okozta költség - Cost of Poor Quality

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Six Sigma ·
Tags: SixSigmaMinőségköltségcostofpoorquality

Nem megfelelő minőség okozta költség - Cost of Poor Quality
Egy autóipari vevők számára termékeket gyártó vállalat quality vezetője a minap vetítette le kollégái számára a fenti videót.

Először nem igazán figyelt a csapat, s néhányan beszélgettek is egymással, aztán ahogy haladt előre a film egyre nagyobb lett a csend a teremben, s szegeződtek a tekintetek a vászonra.

A videóban bemutatott nem megfelelő minőség okozta költség alapvetően 3 módon jelenik meg egy termelővállalatnál:

  • Megelőzés költségei, amellyel a hibák felbukkanását kívánjuk elkerülni, akár már a tervezés fázisában, vagy a beszállítók értékelésekor

  • Minőség értékelésének költségei, amely magába foglalja nemcsak a tesztberendezéseket és az azokat működtető személyzetet, hanem az ahhoz tartozó karbantartókat, a javítókat is

  • Hibák okozta költségek, amelyeket észlelhetünk még a gyáron belül, illetve azon kívül a végfelhasználónál


A teljes minőség költség ezen három kategóriának az összege, s cél olyan robosztus vállalati folyamatok kialakítása és működtetése fenntartható módon, amellyel ez a költség minimalizálható.

A nem megfelelő minőség okozta költség, vagy angolul cost of poor quality mindenütt jelen van nemcsak az iparban, hanem az élet számos területésn, s csak rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e az eseményeket a maguk útján haladni, ahogy eddig is folytak, vagy proaktív módon teszünk is valamit ellene.

Első lépésként javaslom, hogy vetítse le ezt az 5 perces filmet naponta kollégáinak 2 héten keresztül, s meglátja sokkal többen fognak nemcsak javaslatokkal, hanem végrehajtott akciókkal is előállni demonstrálva, hogy igenis mindenki felelős a minőségért és bizony tehet is annak javításáért!


További információkért folyamatfejlesztésről és vizuális menedzsmentről olvassa Lean Six Sigma  hírlevelünket ,  esettanulmányainkat, vagy jelentkezzen Lean Six Sigma  képzéseinkre!


Jó folyamatfejlesztést kívánunk!
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz