Egy legenda eltávozott - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egy legenda eltávozott

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Általános ·
Tags: IacoccaFordMotorCompanyChrysler
Egy legenda eltávozott

Lee Iacocca olasz bevándorlók gyermekeként született, majd az iskolái elvégzését követően 1946-ban lépett be a Ford Motor Company-hez, mint mérnök, de gyorsan átment a kereskedelemhez, ahol rendkívüli karriert futott be. Kezdetben területi képviselő volt, de a ranglétrát végigjárva 1970-től egészen 1978-ig a cég vezérigazgatója is volt. Sikerét annak köszönhette, hogy megalkotta a Ford Mustang legendás márkáját, azonban egyesek szerint túl sikeres lett, így kirúgták és ezzel a padlóra került.

Ezt követően a komoly gondokkal küzdő Chryslerhez került. A korábban rekordszintű veszteségeket elkönyvelő autóipari vállalat Iacocca vezetésével kilábalt a válságból. A stratégiaváltás mellett jelentős költségcsökkentési intézkedéseket vezetett be. Többek között saját fizetését jelképes 1 dollárra csökkentette, s 1,2 milliárd dolláros kormányzati hitelgarancia segítette a cég talpra állását.

Iacocca 1992-ben nyugdíjba vonult. 2005-ben rövid időre visszatért az üzletbe Chrysler reklámembereként. Nyugdíjas éveiben alapítványai tevékenységében igen aktív életet élt.


Lee Iacocca
(1924. október 15. - 2019. július 02.)


A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz