Gemba walk a Trabant gyárban - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gemba walk a Trabant gyárban

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Lean ·
Tags: GembawalkLeanVSMÉrtékáramlás7veszteségforrás

Gemba walk, avagy hogyan készült a jó öreg Trabant  
Totalcar magazin szerint zseniális ötlet az új trabant.
Kelet-Európa Minije lehetne a Trabant nT, de nem ártana bele egy jó erős turbómotor.

Ennek apropóján szeretném a kedves olvasót egy kis noszttalgiázásra hívni egy Gemba walk keretében bemutatva hogyan is készült a jó öreg trabi.
Nem az a kérdés hányat ismer fel lean által definiált 7 fő veszteségforrás közül, hanem, hogy hányszor fedezi fel azokat :-)

Mit is jelent gemba?
Általános jelentése: „a hely, ahol a dolgok történnek”. A gyárban ez a gyártóterület szokásos megnevezése. Mivel célunk az értékteremtés a vevő számára, genbának nevezzük azt a helyet, ahol az értéket előállítjuk. A gembán végzett apró fejlesztéssel is komoly eredményeket érhetünk el, ezért időnk nagy részét töltsük a gembán. A gemba szót m-mel és n-nel is írják, mindkettő elfogadott Lean Six Sigma folyamatfejlesztés soránTovábbi információkért folyamatfejlesztésről és vizuális menedzsmentről olvassa Lean Six Sigma  hírlevelünket,   esettanulmányainkat, vagy jelentkezzen  képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz