Flow élmény a munkában - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Flow élmény a munkában

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Általános ·
Tags: Flowdolgozóimorál

FLOW élmény a munkábanA 4 napos hosszú hétvégét követő hétfő reggeli munkakezdést szeretném könnyebbé tenni Gaál István Pályamunkások című filmetűdjének megosztásával, melynek operatőre Sára Sándor volt.

Flow élményről legutóbb januári hírlevelünkben írtunk, s a fenti rövidfilmből Ön is láthatja, akár valamiféle dallamként is megjelenhet olyan munkafolyamatban, ahol az ember a legkevésbé számít rá.

Kedvet kapott Ön is?
Vajon csak csákányozással kerülhet Flow állapotba a mai nap folyamán?


Hogy Ön is biztosan felismerje az állapotot, melyet Csíkszentmihályi Mihály professzor úr definiált, íme Flow élmény 7 ismérve:


1) A feladat olyan kihívást jelent számunkra, hogy még éppen meg tudjuk oldani képességeink maximális mozgósításával. Nem túl könnyű, hogy rutinként kezeljük, s nem is túl nehéz, hogy feladjuk az erőfeszítést idő előtt.

2) Előre definiált, világos célokkal rendelkezünk
legyen szó bárminemű feladatról, hiszen egyértelműen látnunk kell, hogy tevékenységünk a cél felé mozdít el, vagy attól inkább eltávolít.

3) Gyors és egyértelmű visszacsatolást kapunk az eredményekről
. 100 méteres sprintfutásnál ez elég egyértelmű, azonban egy orvos, vagy mérnök munkájában komoly felkészültséget igényel az eredmények értelmezése és megértése.

4)
Leggyakrabban a tevékenységre irányuló tökéletes koncentráció a FLOW élmény jellemzője. Megszűnik a külvilág, kiszorul gondolatainkból minden olyan információ, amely nem az adott tevékenységgel kapcsolatos.

5)
Csak a jelenre koncentrálunk és az adott pillanat tökéletességére. Ennek természetes velejárója a kontroll feladása a dolgok menete felett.

6)
Az időérzék ideiglenes elvesztését is okozhatja FLOW élmény, sőt fordítva is bekövetkezhet, azaz az időérzék elvesztése önmagában is okozhatja a teljes elmélyülés élményét.

7)
Végül pedig az Én tudat elvesztése, amely a kérdőíves válaszokból leggyakrabban visszaköszönt.

Kíváncsian várom visszajelzését arról, miként sikerül (, sőt hányszor kerül) Ön is Flow állapotba a mai nap folyamán.

Talán egy sikeres mini kaizen projekttel megalapozhatja a napját, vagy akár az egész hetét...

Jó folyamatfejlesztést kívánok!
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz