Miért pont a statisztika és a valószínűségszámítás oktatására helyezzük a hangsúlyt a matematika oktatásban az analízis helyett? - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Miért pont a statisztika és a valószínűségszámítás oktatására helyezzük a hangsúlyt a matematika oktatásban az analízis helyett?

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Általános ·
Tags: StatisztikaTedelőadásmatematikaoktatás
Miért pont a statisztika és a valószínűségszámítás oktatására helyezzük a hangsúlyt a matematika oktatásban az analízis helyett?Nagyon izgalmas TED előadás Arthur Benjamintól. (Kattintson a képre a megtekintéshez! - jobbra lent lehet beállítani a magyar feliratot)

Így kezdi:
"
Jelenleg a matematika-tanterv alapját a számtan és az algebra képezik. És mindaz, amit ezek után tanulunk, csupán egyetlen tárgykör irányába építkezik. A piramis csúcsa pedig az analízis. El kell mondanom: szerintem rossz csúcs van a piramison, és a jó csúcs -amit minden főiskolai hallgatónknak és minden érettségizőnek ismernie kellene- a statisztika: pontosabban valószínűség-számítás és statisztika.

Illetve, ne értsenek félre: az analízis nagyon is fontos tantárgy. Egyike az emberi elme nagyszerű találmányainak. A természet törvényei az analízis nyelvén íródtak. És aki matekot, temészet- vagy műszaki tudományokat, vagy közgazdaságtant hallgat, az mindenképpen ismerje meg az analízist is az egyetem/főiskola első évéig bezárólag. De matematika-professzorként el kell mondanom: nagyon kevés ember használja az analízist tudatosan és értelmesen a mindennapi életben. Ugyanakkor a statisztika olyan tárgykör, amit napi szinten lehetne és kellene használni. Igazam van? Kockázat. Nyereség. Véletlenszerűség. Adatok értelmezése...."

Érdekes, ugye?

Csak 3 perc az egész:-)

Statisztika valamint a valószínűségszámítás alapjaival Ön is megismerkedhet gyakorlatias formában Lean Six Sigma képzéseinken, vagy vásárolja meg a LEAN SIX SIGMA folyamatfejlesztés kézikönyvét a hozzá tartozó Lean Six Sigma e-learning portál hozzáféréssel:
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz