7 fő veszteségforrás - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

7 fő veszteségforrás

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Lean ·
Tags: 7veszteségMUDAleanveszteség

Melyik LEAN veszteségforrást fedezi fel az alábbi képen?A környezettudatosság és költségcsökkentés jegyében elektronikus bankszámla kivonatot kértem számlavezető bankomtól 2 évvel ezelőtt. Azóta félévente kapok egy ilyen paksamétát egyszerre, minden egyes hónapot külön borítékba helyezve, így a felesleges papírfelhasználás mellé extra postaköltséget is kell fizetnem.

Kétszer már személyesen is bementem bankomba, sajnos feleslegesen...Azon folyamatok, amelyekért a vevő nem hajlandó fizetni; információtartalommal nem gazdagítja, vagy fizikálisan nem alakítják át a terméket; illetve elsőre nem jók, nem teremtenek hozzáadott értéket, így veszteségnek minősülnek.

A
7 fő veszteségforrás kategóriáit Taiichi Ohno, mérnök alkotta meg és ismertette meg először Toyota autógyár dolgozóival Japánban, majd a Toyota gyártási rendszer (TPS) ismertté válásával tanulták meg sokan nemcsak az autóipar területén.

A 7 fő veszteségforrás Lean-ben:

  • Felesleges szállítás

  • Túlzott készletek

  • Mozgatási veszteségek

  • Várakozás

  • Túlmunkálás

  • Túltermelés

  • Hiba / selejt


További információkért a 7 fő veszteségforrásról logisztikában olvassa az alábbi blog bejegyzést, Lean Six Sigma  hírlevelünket,   esettanulmányainkat, vagy jelentkezzen  képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz