Triz - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Miért érzünk esőillatot nyári záport megelőzően

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Triz ·
Tags: InnovációTRIZ

Miért érzünk esőillatot nyári záport megelőzően?  
Kellemesen forró nyári napokon felüdítő és egyben semmi máshoz nem hasonlító érzés a közelgő eső illatának magunkba szippantása.

Miért érezzük forró nyári délutánokon a közelgő eső illatát?
E jelenség gyökérokára jöttek rá kutatók nemrégiben:

Nagy sebességű felvételre képes kamerákkal a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói lefilmezték miként viselkednek a vízcseppek, amint vízszintes felületeknek csapódnak. Becsapódást követően apró buborékok lökődnek a levegőbe, akárcsak a pezsgőbuborékok elszabadulásakor afféle aerosol hatást kifejtve. Mivel nyári záporok-zivatarok keletkezésekor eltérő légnyomású hideg és meleg légrétegek találkozásának hatására szél keletkezik, a hely, ahol éppen állunk még forró, így az onnan felfelé áramló meleg levegő helyére hideg nyomul, így ezeket a miniatűr cseppeket eljuttatja orrunk járataiba.
JMi köze e jelenségnek TRIZ módszerhez?

Egyszerűen csak az egyik TRIZ alapelv alkalmazásával sikerült megjeleníteni, mely szerint fordítsuk meg, azaz jelen esetben lassítsuk le az eseményt például több ezer fps kamerák segítségével (13. The other way around”).

További információkért folyamatfejlesztési eszközökről olvassa Lean Six Sigma esettanulmányainkat, illetve  hírlevelünket, tekintse meg folyamatfejlesztésben használatos sablonjainkat, vagy jelentkezzen képzéseinkre!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!
Egy "szellemes" innováció bringások számára

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Triz ·
Tags: TrizinnovációVolvo

Dögös tyúkok és az innováció

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Triz ·
Tags: TrizkreatívméminnovációkognitívstílusinnovátorfolyamatfejlesztőTRIZ

Genrich Altshuller TRIZ oktatás

LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Triz ·
Tags: AltshullerTRIZ
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz