Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel, problémamegoldással kapcsolatos Lean Six Sigma képzések - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Képzések

Képzési ajánlatunk


Töltse le képzési ajánlatunk pdf formátumban, illetve olvassa Lean, Six Sigma, Mérőrendszer elemzés, Projektmenedzsment, illetve TRIZ anyagunkat részletesebben!

Közelgő események

Szombathely | 2020. Szeptember
Vác | 2020. október
Zalaegerszeg | 2020. Október
Zalaegerszeg | 2020. október
Szombathely | 2020. November


A képzések alapja:


A LEAN SIX SIGMA folyamatfejlesztés kézikönyve

Hiánypótló kézikönyv a folyamatfejlesztésről a DMAIC módszer leírásával, sok-sok Minitab szoftverrel készült példával, esettanulmánnyal.
A 430 oldalas Lean Six Sigma kézikönyvhöz amellett, hogy 200+ ábra, grafikon tartozik, ellenőrző listákat, folyamatábrákat és több esettanulmányt is bemutat, valamint a fejezetek végén található QR kódok segítségével a Lean Six Sigma e-learning portálra ugorhat, ahol 50+ Minitab szoftver magyarázatát bemutató videó, továbbá interaktív kvíz, záróvizsga segítik a tanulást.

Lean Six Sigma kézikönyv beleolvasó (ingyenesen letölthető)


Képek korábbi képzésekről

Lean Six Sigma e-learning portál


Folyamatfejlesztéssel, problémamegoldással kapcsolatos képzéseink a Lean Six Sigma e-learning portálon elérhetőek, követhetőek.
A képzéshez tartozó diasorokon kívül folyamatábrák, kvízkérdések, videók, ellenőrző listák és esettanulmányok segítik a tanulást.

Az anyagok a képzést követő 12 hónapig elérhetőek maradnak a résztvevők számára. Ezek közül különösen a Minitab statisztikai szoftver használatát és az elemzések megértését segítő videók a legnépszerűbbek.
Lean Six Sigma kezikonyv eLearning portal

Lean képzés

LEAN módszer a folyamatokban meglévő veszteségek csökkentésére, illetve megszűntetésére törekszik.

Menjünk a genbára (helyszínre), ahol 4 lépésben végezzük a LEAN fejlesztést:
1) Alap stabilitás elérése egyszerű eszközökkel, mint 5S, vizualizáció, illetve standard munka.
2) Biztosítsuk az áramlást (termék, anyag, információ tekintetében)
3) Állítsuk fel az új standardot
4) Fejlesszük a folyamatot LEAN SIX SIGMA eszközökkel, amennyiben szükséges

Lean módszerrel elsősorban a látható problémákat igyekszünk megszűntetni, melyek közül a legfontosabbakat a 7 + 5 veszteségforrásként (MUDA) jelöljük.
Azonban nem elég csak a fentiekre fókuszálni, mert a veszteséget csökkentő akcióink eredménytelenné válnak, ha a túlterhelés (MURI) és ingadozás (MURA) gyökérokait nem szűntetjük meg...


Tekintse meg Lean képzésünk tematikáját, amelyet testreszabunk az Ön igényenek megfelelően


Six Sigma képzés

SIX SIGMA tényeken, adatokon alapuló problémamegoldó módszer a folyamatokban meglévő hibák és ingadozás megszűntetésére törekszik a vevői igény jobb kielégítése érdekében.

A SIX SIGMA módszert jellemző DMAIC lépések elsőre egy kicsit bonyolultabbnak tűnhetnek, mint LEAN módszer, mivel nem a látható problémákra fókuszál, hanem matematikai, statisztikai analízissel operál. Lépései röviden:
1) Definiáljuk a problémát (project charter, 5W2H, SIPOC, stb
.)
2) Mérés fázisban elkészül a folyamattérkép, ok-okozat mátrix, FMEA, mérőrendszer elemzés (gage R&R), illetve a folyamatképesség számítás (cp/cpk)
3) Analízis fázisban a kulcs input tényezőket igyekszünk meghatározni és sorbarakni, hipotézis vizsgálatokat végzünk
4) Fejlesztés fázisban korreláció, regresszió számításokat végezhetünk, s talán a legérdekesebb rész a tervezett kísérlet (DOE)
5) Kontroll fázisban pedig az elért eredmények fenntarthatóságát biztosítjuk kontroll tervvel, SPC grafikonokkal, illetve az új folyamat dokumentálásával.

Tekintse meg  Six Sigma képzésünk tematikáját, amelyet testreszabunk az Ön igényenek megfelelően

Mérőrendszer elemzés képzés

Mennyire megbízható a mérőrendszer, amellyel kulcs üzleti folyamatát kívánja jellemezni? Előfordulhat, hogy jó terméket hibásnak ítél, vagy éppen fordítva hibásat jónak?
Miből adódnak a hibák? Inkább ismételhetőségből, vagy reprodukálhatóságból?
Milyen a gage R&R érték a teljes ingadozáshoz, illetve a vevői toleranciához képest?
Elégséges a mérőrendszer felbontása? Nem torzít valamely irányba? Esetleg befolyásolja az eredményt, hogy kerekített adatok állnak csak az Ön rendelkezésére?
Mikor elfogadható a Kappa érték minőségi típusú adatokból álló Mérőrendszer viszgálat esetén?
Miért kell megvizsgálni és egyáltalán mit jelent a linearitás?
Melyik SPC grafikonnal tudja ellenőrizni a stabilitást, s ehhez milyen hosszú idősorra van szüksége?
Szeretné átalakítani minőségi típusú adatait mennyiségiekké, hogy javítsa a mérőrendszert?
Elégtelen a mérőrendszere, viszont nincs ötlete miként javíthatná?

Amennyiben nem tud minden kérdésre egyértelmű választ adni a fentiek közül, úgy Ön számára is hasznos lehet Mérőrendszer elemzésről és fejlesztésről szóló képzésünk. Ahol nem M&M cukorkákkal kísérletezünk, hanem az Ön mérőeszközével, hogy a képzés végére közösen fogalmazzunk meg ajánlásokat mérőrendszere fejlesztésére.

Az elemzéshez nem szükséges Minitab, vagy más hasonló drága szoftver, hiszen a képzés keretében átadott excel sablonokat Ön is könnyedén testreszabhatja.Projektmenedzsment képzés

Projektmenedzsment bár új típusú tudomány gyökerei a régmúltba nyúlnak vissza, hiszen minden olyan vállalkozásra érvényes, amely valamilyen kockázatos, nagyszabású tervet kívánt elérni korlátos erőforrások felhasználásával. E vállalkozás sokrétű lehet egészen egy piramis felépítésétől, az Indiába Nyugat felé vezető út megtalálásán keresztül eljutni előbb a Hold, majd a Mars felszínéig.

Hogy a vállalatok el tudják végezni a projektben megoldandó feladatokat, erre a célra született legfontosabb eszközöket, illetve módszereket tanítja meg a tréning, továbbá bemutatja a siker 5 legfontosabb tényezőjét is. Ilyen eszközök a projekt charter; gantt diagram, kritikus út elemzés, FMEA.

A képzés keretében megtanuljuk projektmenedzsment alapjait saját kerítésünk megtervezésétől egészen a megvalósításig.

Projektmenedzsment képzés moduljai:

1) Projektmenedzsment és folyamatfejlesztés
2) Projekt definiálása a projekt charter dokumentummal
3) A tervezési folyamat. Az erőforrások, határidő és célok egyensúlyának megteremtése és kockázat minimalizálása
4) A projekt irányítása
5) Projekt öt sikertényezőjének elérése

Tekintse meg Projektmenedzsment képzésünk tematikáját, amelyet testreszabunk az Ön igényenek megfelelően

TRIZ képzés

TRIZ módszer az innováció standardizálásával foglalkozik.  Genrich Altshuller úr a szovjet találmányi hivatalban dolgozott és munkatársai segítségével mintegy 200 000 szabadalmat vizsgált meg, amelyeket 39 problémacsoportba és 40 megoldási javaslatba soroltak.

Észrevették ugyanis, hogy általában, ami egy adott iparágban kihívást jelent, már korábban valahol máshol kitalálták és megoldották. ezért alkották meg a 39 problémát és 40 megoldást tartalmazó TRIZ mátrixot, amely nagy segítséget jelent az innovációban standardizálásában és gyorsításában.

Az eljárás 4 lépésből áll:
1) Definiáljuk az ellentmondást, avagy határozzuk meg a specifikus problémát
2) Specifikus problémából határozzuk meg az általános problémát
3) Keressük ki TRIZ mátrixból az általános megoldást
4) Az általános megoldást fordítsuk le a saját területünkre specifikus megoldásként.

A kihívás a 3. és a 4. lépés között adódik. Altshuller úr vizsgálatai szerint a problémák 90%-át, amelyekkel szembesülünk valahol, valaki már megoldotta, így fáradozás helyett gyorsabban érhetünk el eredményeket, ha a TRIZ mátrixot használjuk.

Triz módszer alapvető ismerete nagyon hasznos segítséget jelenthet például DMAIC módszer fejlesztés fázisában. Néhányan kijelentették, hogy akár TRIZ módszer lehet, amely irányban Six Sigma tovább fejlődhet (Design for Six Sigma, vagy  DFSS)
TRIZ mátrixon kívül természetesen itt is több eszköz áll rendelkezésünkre, melyek közül néhány:
- 76 standard megoldás
- 40 Inventív alapelv
- Okos kicsi emberkék (Smart Little People - SLR)
- 9 ablak módszer
- Rossz megoldások parkolója (bad solution park)
- stb.

Tekintse meg TRIZ képzésünk tematikáját, amelyet testreszabunk az Ön igényenek megfelelően
(angol nyelvű diák magyar narrációval)

A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. folyamatfejlesztéssel és minőségjavítással kapcsolatos Lean Six Sigma filozófiája: A hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára az üzleti kulcsfolyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Tanácsadó cégünk küldetése, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási erőfeszítéseik során.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz